Träningsåret 2012

Vaknade upp med en grym träningsvärk idag. Det var ett tag sen sist och det känns riktigt gutt, och jag kan ju knappast avsluta året då jag började träna på ett bättre sätt! :) I januari bestämde jag mig alltså för att börja ta hand om min kropp lite bättre, dels genom att äta bättre mat och dels genom att träna lite mer. Innan gick jag på promenader flera gånger i veckan, men kände att jag behövde nåt mer och började därför gå på spinning. Första passet var lika med döden och fläsket hoppade rejält upp och ner där jag satt på cykeln och trampade, men jag gav inte upp utan gick på minst ett pass i veckan hela våren och sommaren. Började även så smått träna på gymmet. En gång där fick jag för mig att jogga lite på löpbandet, den gången orkade jag 7 minuter och sen dog jag, typ. Men jag gav mig inte där heller och märkte snabbt att jag orkade mer och mer för varje gång. Under sommaren upptäckte jag hur smart och praktiskt det är med hemmaträning och med kettlebell, hopprep, TRX och pilatesboll blev det ganska många pass gjorda i trädgården och i vardagsrummet. Under året har jag upptäckt hur fantastiskt KUL det är att träna, känslan efter ett riktigt hårt pass är helt oslagbar!! Träningen har även gjort att jag tänkt en del på vad jag stoppar i mig och det har i sin tur lett till att jag under 2012 lyckats gå ner 17 kg och minskat 18 cm runt midjan. Detta känns som en fantastisk bonus utöver att jag hittat ett nytt intresse, har roligt och fått en bättre fungerande kropp. Det finns en del anledningar till att jag under hela året har hållt motivationen uppe och (nästan) hela tiden sett fram emot varje träningspass och tyckt det varit riktigt kul! Anledningarna är bla:
 
  • Marina som fick mig att börja på spinning och Magnus som alltid levererar roliga och skitjobbiga pass och får en att längta till nästa (eftersom det passat mig bäst att träna tisdagar under våren så har det i stort sett bara varit Magnus som hållt i de passen jag varit på).
  • Caroline Bucht som kom till föräldragruppen och visade oss mamma-träning och Anna som sen tog tag i att leda mamma-träningen en gång i veckan under hela våren.
  • Lovisa Sandström (Lofsan) som genom sin blogg och sin facebooksida inspirerat massor till framförallt hemmaträning.
  • Frida Johansson som kom till Högsby och lät mig hänga med på träning och bjöd in mig till Lofsans FB-sida. Hon inspirerade mig även till att samla ihop ett gäng träningssugna tjejer här i Högsby och träna tillsammans som de gör i Karlskrona.
  • Vår egen träningsgrupp på FB som under hösten har träffats på helgerna och tränat cirkelträning och backintervaller tillsammans. Det har varit såå himla kul! Tänk att jag har varit ledare för både spinning- och pumpinstruktörer och såna som springer Lindingöloppet och cyklar Vätternrundan!! Galet!
  • Caroline Nilsson som under 4 veckor i höstas var min PT-online och som gav mig hur mycket pepp, tips och träningsupplägg som helst.
  • Min älskade sambo som har gett mig tid och möjlighet att träna, men även peppat massor! Vi har haft många och långa diskussioner och löpning och träning här hemma och gemensamma intresse är ju aldrig dåligt för sammanboende!
  • Carin som genom sin operation och sin viktnedgång ytterligare har fått mig att tänka på vad och hur mycket jag egentligen stoppar i mig.
  • Alla andra som utgjort promenadsällskap, hängt med till gymmet och inspirerat mig till träning och ett hälsosamt levene!
Tack alla inblandade! Träningen blir ju ännu roligare när utöver den tillsammans!! Senaste månaden under detta träningsår har väl varit lite si och så, mycket på jobbet och många och långa förkylningar har ställt till det. Men nu tar vi nya tag inför 2013 som ska bli ett hejdundrandes träningsår! Ses i löparspåret och på gymmet!! 
 
 
Julen 2011
 
Julen 2012
 

Hittade inga bra bilder på mig själv, men här är iallafall ett par från förra julen och den här julen. Tänk vad lite träning kan göra! Astrid har blivit lite större och jag lite mindre...