Adventspynt utomhus

I år har jag mer än andra år pysslat med växter till advent och det är verkligen jätteroligt!. Idag fick jag fin hjälp av barnen att hämta enris, granris och mossa i skogen för att sedan fixa lite adventsfint utomhus. Sen några veckor tillbaka har vi en liten gran med ljus i vid dörren, men nu har det även kommit dit lite annat som hör julen till. När vi ändå var i planterar- och fixartagen gjorde vi iordning ett par amaryllis som vi har i hallen och köket. Men bilder på dem kommer en annan dag när det finns dagsljus att tillgå.
 
Jag hade ingen tillräckligt fin kruka att ställa granen i, men istället för att köpa en ny tog jag en gammal plasthink, satte juteväv runt om och snurrade fast ett rep. Riktigt nöjd blev jag!
 
Eftermiddagen har jag annars ägnat åt att tapetsera i vår "gamla" hall. Det har stått utan tapeter där ett tag eftersom vi har bytt innerdörrar, målat dörrposter och fixat. Nu tog vi äntligen tag i det och det känns jätteskönt! Under tiden jag tapeterade bjöd syrran in sig själv och sin familj på kvällsmat. Så när sista vården var uppstatt griljerade vi skinka och gjorde risgrynsgröt tillsammans. Jösses, så gott det var! Ett perfekt avslut på en fin första advent.