Årets sista dag

Årets sista dag och barnen (och då givetvis även de vuxna) tog sovmorgon. Därför blev det en sen frukost som blev till brunch då vi både gjorde äggröra och stekte american pancakes. Jamen, är det nyårsafton så är det! Nu ska vi ta oss en promenad och jag känner att det här kan bli bli en riktigt bra dag. Eller som Arvid sa precis innan vi skulle äta: "vi ska äta pannkakor OCH solen skiner!". Då kan det ju bara bli en bra dag liksom. Och särskilt med tanke på att vi ska avsluta kvällen så här!

Lekland och nya tallrikar

Idag vid frukosten fick vi för att vi skulle åka till ett lekland, så då gjorde vi det. Båda barnen roade sig ordentligt, men Astrid var fullkomligt livrädd för bollhaven. Haha! Hon skrek som en stucken gris och klamrade sig fast runt halsen på nån av oss så fort vi närmade oss ett bollhav... Men klättra var ju förstås fantastiskt roligt!Både Rikard och jag fick pengar i julklapp och vi bestämde oss ganska snabbt för att omgående köpa nåt vettigt för dem. Så tråkigt när man inser att pengar man fått i present gått till mat och räkningar... Valet föll på nya mattallrikar från Ittala och ikväll invigde vi dem. På tallrikarna hamnade det ugnsgrillade kycklinglår och en pastasallad, vilket var väldigt gott. Efter som det är lite för-nyårsafton ikväll och det, som vanligt när det är nytt år, är dags att ta tag i sitt liv på måndag passade vi på att göra vit chokladmousse till efterrätt.

En jullovsonsdag

Storhelger i alla ära, men det är rätt skönt att ha en vardaglig vardag däremellan. Idag har Rikard jobbat och vi andra har försökt ta tillvara på jullovet. Under förmiddagen tog vi en promenad mot affären. Arvid tog, precis som vilken Högsbybo som helst, traktorn in till byn.Vi gjorde ett stopp vi Kyrkbron och bjöd fåglarna på lite överblivit julbröd.Vi fortsatte sen till bibblan för att lämna och låna böcker, innan vi gick till Ica för att köpa lunch. Gillar verkligen de här dagarna när man har all tid i världen och det inte gör något att det tar två timmar att gå till affären och tillbaka eftersom man hittar på roliga saker på vägen. På eftermiddagen fick vi besök av lekkamrater och det var minst lika kul det!
Rikard ska jobba imorgon också och sen är han ledig i tre veckor. Vi har inget särskilt inplanerat och jag hoppas på många sådana här dagar. Men! Nästa gång vi tar vägen in till byn hoppas jag innerligt att traktorn och vagnen är utbytt till kälken och pulkan. Det skulle ju vara betydligt roligare att ha jullov om det funnits snö, så det så!