Rollekar

Astrid har kommit på det här med att ta olika roller i leken och de senaste månader har vi fått vara både det ena och andra. Hela semestern har hon tilldelat sig rollen som prinsessa medan Arvid fått vara riddare, Rikard drake och jag en häst. Ikväll är hon Pippi Långstrump. "Jag är starkast i världen" har hon tydligt deklarerat här hemma och det tog ju inte många sekunder innan Arvid fick vara Tommy, Rikard "Herr Nilsson" och jag "Lilla gubben". Varför får jag alltid vara häst?!! Det sliter på knäna...
 
 

Kvällens cirkelträning

Ikväll var vi fyra tappra som tränade i tillsammans i skolans lekpark. Jag gillar att utnyttja de grejer som finns där till övningarna, det gör det hela lite roligare liksom. Kvällens pass bestod av tre block med fyra övningar i varje. Varje block kördes tre varv (60 sek. på första varvet, 45 sek. i andra och 30 sek. i tredje) och mellan blocken sprang vi 200 meter på löpbanan det fortaste vi kunde för att få upp pulsen.
 
Första blocket.
 
Block 1: 
Rygglyft
Jägarvila
Höftlyft
Armhävningar
 
Block 2:
Benböj m. kick
Vandrande planka
Sidoplanka
 
Block 3:
Planka m. ryggradshöjning och sänkning
Knästående diagonala rygglyft x2
 
Vi avslutade med en bonusövning som Josse så fint visar här. Ett bra sätt att använda gungan på när man ändå hänger i lekparken tillsammans med barnen! Kör hårt!
 
Känns rejält i både mage och lår!
 

Seg start, men piggt avslut

Startade den här söndagen med ett uns skallebank och en mycket seg kropp. Så kan nämligen resultatet bli av en mycket lyckad och rolig cykelfest under lördagskvällen. Men efter sovmorogn, barnfri frukost, lunch hos mamma och pappa, en powernap på soffan och en dusch började saker och ting ordna upp sig. Eftermiddagen visade sig bli riktigt mysig med utflykt till skog och sjö tillsammans med ett gäng amerikaner som är på besök hos svärfar. 
 
 
Myset fortsätte sen med födelsedagskalas hos finaste Lovis som idag fyller två år. Många paket att öppna, god mat och fantastiskt smarriga bullar till fika blev det, precis som det bör vara på ett tvåårskalas!
 
 
Rejält kolhydratladdad avslutade jag sedan söndagen med ett cirkelträningspass. Från en rätt seg start till att bli pigg och redo för en ny arbetsvecka, härligt värre! Träning is the shit!