Julafton 2013

Jag och barnen startade dagen med att kolla om tomten ätit upp sin gröt, och det hade han! Han hade dessutom lämnat varsitt paket till barnen och ett brev där han tackade för gröten.
 
 
Efter grötfrukost åkte vi iväg till farfar och Annica i Drageryd. Där bjöds det på skinksmörgås, paketutdelning och trevligt sällskap.
 
 
Väl hemma igen förberedde jag och barnen lite inför julaftonskvällen. Lagom till Kalle Anka kom mormor och morfar och lite senare kom även Rikard hem från jobbet och Carin, Tobbe och Lovis anledde starx därefter. Nu vankades det julbord och efter maten var spänningen på topp; kommer det en tomte snart, eller? Jodå, tomten kom och resten av kvällen spenderade vi tillsammans och lekte med julklappar, tittade på sista avsnittet av julkalendern, drack glögg, åt godis och spelade charader. En härlig julafton på många sätt!
 
 
 
 

God Jul

Vi önskar er alla en riktigt härlig jul! Ta hand om er och varandra!
 
 
En särskild hälsning till min bror på andra sidan jorden, saknar dig!!
 

Dan före dopparedan

Dan före doppardan flöt på ganska bra! Under dagen var barnen hos mormor och morfar en stund medan jag var och handlade och fixade lite. Passade även att ta en promenad med Frida (en bra grej med jul är att det kommer bra promenadkompisar till byn!). Egentligen hade jag planerat ett pass på gymmet, men nåt har hänt i min nacke (typ en dunderinflammation eller nåt) så det fick jag snällt hoppa över. På eftermiddag var vi och besökte min farmor och farfar, vilket var alldeles för länge sen sist så det var härligt att se dem! Under kvällen fick vi besök av två tomtar som var ute och kollade läget inför julafton och sen tog vi tag i de sista bestyren; lite städ och plock, grötkokning och det stora julbadet. Efter badet var det dags för tomten att få sin gröt, vilket barnen gick all-in på. De la även ut önskelistor som de hoppades tomten skulle hitta och ta med sig. Vi avslutade kvällen med mys i soffan med spel, pussel, glögg och julmusig, precis som det ska vara dan för dopparedan!