Tabataintervaller

Hur går det i utmaningen med core- och rumpträningen? För egen del var det några dagar förra veckan som jag missade och som jag var tvungnen att ta igen ikväll. Då passade det ju himla bra med en träningskompis!
 
Några av övningarna vi gjorde:
 
Höftlyft
 
 Knäböj
 
 Rygglyft

Storm

Då var höststormen här!! Passar ganska bra en måndagkväll. Om det nu måste blåsa, menar jag... Rikard jobbar ikväll och vi andra åkte efter lunch och handlade lite mat och sen svängde vi förbi biblioteket. Det gäller ju att bunkra upp! Väl hemma gjorde vi våfflor till mellanmål och sen har vi läst böcker. Efter 12-13 stycken började min hals bli torr och vi tog en paus för lite Bolibompa istället. Mys på det!
 
Min våffla med grädde/kesella, hallon och hackade hasselnötter.
 
Det blev mååånga böcker den här gången.
 
 
 

Veckan som var...

Den gick minsann i 120 hela tiden! Mycket på jobbet med bl.a. föräldramöte och en eftermiddag/kväll i Vimmerby där jag gästspelade lite på en arbetsplatsträff för ett rektorsområde där de denna kväll la fokus på pedagogisk dokumentation. Jag var med och pratade lite om mina erfarenheter kring ämnet och hur vi på min förskolan jobbat med temaarbete och dokumentation i gruppen med barn i 1- och 2-årsåldern. Jättekul! Men en en rejäl utmaning, som jag så här i efterhand upplever som en enorm erfarenhet och skjuts för självförtroendet. Jag lyckades ju dels prata hyfsat länge framför ca 60 personer utan att svimma och jag inser vilket bra jobb vi gör på Ugglans förskola! Dessutom var det riktigt roligt att få kooperera tillsammans med Ewa igen!
 
 
Förutom jobbet har det påbörjats lite smått att förberada inför utbygget. Förhoppningsvis drar arbetarna igång inom kort med att gräva och gjuta platta. Tankarna har under veckan varit hos mamma som har opererade sin höft i tisdags och fortfarande ligger på lassarettet i Kalmar. Med andra ord har blogg och träning fått nedprioriterats den gångna vecka, men det ser betydligt ut den här veckan som kommer. Höstlov och lugnt på jobbet och några uttagna semestertimmar som ger kortare dagar som i sin tur ger energi och tid till sånt jag gillar att göra; träna, ta bilder och blogga, laga mat och framförallt umgås med barnen, Rikard och vänner.