Veckans träning v.2

Under ett års tid skrev jag varje söndag om "veckans träning" för att ha lite koll på hur jag tränar, precis som en träningsdagbok med andra ord. I maj förra året rann det ut i sanden och jag har inte skrivit något sen dess, men nu är jag sugen på att ta tag i det igen! Så här kommer det: 2014 års första "registrerade" träningsvecka!
 
Måndag: Löpning, 50 min.
Långt och långsamt var tanken och jag sprang så länge det funkade för knät. Hade gärna fortsatt ett par kilometer till, men bäst att lyssna på kroppen. Vill ju inte förvärra knät igen!
 
Tisdag: Coreträning med boll, 40 min.
8 övningar för bålen i Tabata-intervaller.
 
Onsdag: Cirkelträning, 50 min.
McDonaldshopp
Planka med rotation
Omvända rygglyft på boll
Hopprep
Köttbullen
Utfallsgång
Höftlyft med bensträck
Vandrande planka
Snabba fötter mot bräda
Diagonala rygglyft
 
Torsdag: -
 
Fredag: Intervaller på löpbandet
30 sek snabb löpning - 30 sek jogg - 30 sek vila X 12
 
2 superset med rygg- och axelövningar
 
Lördag: Gymmet, 60 min.
 
Superset med tunga vikter och 12reps. X 3
Knäböj m. stång - armrullning på boll
Benpress - russian twist
marklyft - köttbullen
hantelrodd - tricepspress bakom huvud
tricepspress i CC - bicepscurl i CC
 
Söndag: Backintervaller, 40 min.
 
Jogg till Stabybacken och 6 vändor i den.
 
 
En riktigt bra träningsvecka där jag har fått in allt jag vill träna på en vecka, vilket känns riktigt bra! Cirkelträningen i onsdags var jätteskoj och jag är så glad att så många kom! tretton tjejer körde så svetten lackade. :) Passar på att tacka alla som tränat med mig den här veckan, särskilt Marina som jag delat inte mindre än fyra pass med. 

Dagens höjdpunkter

En kanonbra söndag har förflutit och vi avrundar dem med att lägga oss tidigt för att vara pigga på måndag morgon. Vi började dagen i sporthallen där Arvid skulle träna fotboll. Det var riktigt kul att se honom idag. Har vågar så mycket mer nu: spelar match, skjuter med självförtroende och deltar utan att jag behöver vara med på plan. Var på väg att ge upp ett tag, men nu är jag glad att vi höll ut och att han får uppleva träningen som rolig.
 
 
Efter lunch hade jag bestämt att springa backintervaller med ett gäng sköna tjejer. Benen var riktigt tunga och vädret var skit, så det var en himla tur att jag hade bra sällskap!
 
 
Det var skönt att komma hem till en varm dusch och när jag fått i mig lite mellanmål och fått på mig kläder var det dags för julgransraskning i Högsby. Kul med dans och ännu roligare med godispåse, om barnen får sammanfatta det hela.
 
 
Efter att varit ute i snöstormen en timme var det härligt att komma hem till mormor och morfar där Carin och Lovis bakat en äppelpaj som smakade jättegott! Tyvärr glömde jag ta bild där... Hoppas ni haft en skön söndag ni med!
 
 

Lördag...

Första arbetsveckan gjord på det här året och det känns bra att vara igång igen! Rikard har haft en ledig vecka och barnen har varit på förskolan tre timmar om dagen i tre dagar. Jag har därmed inte behövt lämna och hämta på förskolan, och det har blivit lite av en mjukstart för oss alla. Inte så tokigt! Nu är lördagen här och vi inledde den med sovmorgon, brasa i kaminen och god frukost. Nu håller Arvid på att förberedda sig för barnkalas och under tiden han är där passar jag på att ta ett pass på gymmet. Astrid ville så gärna hälsa på farfar, Annica och Asti så hon tar med pappa dit en sväng. Det ÄR skönt med helg!