Astrids välkomstfest

Igår var det dags att ställa till fest för vår lilla älsking. Vi har valt att inte döpa våra barn i kyrkan, men fest vill vi ju såklart ha ändå!Astrid Charlotta Kristina - dagens huvudperson. Och hon verkade gilla att ha kalas och mycket folk omkring sig.


Vi bjöd på grekisk buffé med pastasallad, souvlaki, gillade kycklingspett, fetaostsallad, spenat- och ostpaj, grekiskt lantbröd och tzatziki. Kusin Noelia verkade gilla maten!


Paketöppning. Astrid fick jättemånga fina presenter! (Den här bilden är nog den enda bild som finns där hela familjen är med, inte illa...)


Till efterrätt blev det marängtårta med blåbär (egenplockade av mig och Marina).


Astrid undersöker sina presenter.


Arvid tog med Noelia på en taktorfärd.

Tack alla ni som kom och gjorde Astrids första kalas till en mysig eftermiddag som vi sent kommer glömma!

Femmånaderskontroll

En rultig liten sötnos har idag varit på BVC för att väga sig, mäta sig och få två sprutor.Resultatet blev följande:
vikt: 7715 gram
längd: 65 cm
huvudomfång: 42,8 cm

Det har märkts idag att hon har varit lite tagen av sprutorna. Hon sov två och en halv timme på förmiddagen och två och en halv timme på eftermiddagen!! Det har bara hänt en gång innan och det var när hon var sjuk och hade feber. Febertermometern stod på 38 grader ikväll innan jag la henne. Hoppas hon sover bort det och är pigg imorgon!

Fullt upp!

Astrid har börjat ta sig fram över golven av egen maskin, till Arvids stora förtret! Givetvis är det hans leksaker som är mest intressant och han får inte ha så mycket i fred längre. "NEJ!", "DET ÄR MIN!", "TA INTE DEN!" "SLUTA RÖRA MINA BILAR!" och "SLUTA TJAFSA!" är väldigt vanligt förekommende uttryck här hemma numera...

Annars har vi haft fullt upp i helgen; 40-årsfest med poolparty i löradags och besök hos Rikards mormor och morfar på Öland i söndags. Min bror är för tillfället hemma från USA och hela gårdagen spenderades därför i Bockara med både lunch och grillning på kvällen. Har också så smått börjat förbereda inför Astrids namngivningsfest på fredag. En hel del att fixa med den här veckan... Men först ska vi dra till Lönneberga på auktion i eftermiddag.

Just det! Får ju inte glömma att gratulera Frida och Daniel som igår blev föräldrar till en liten Malte. Äntligen är han här! Helt underbart!