Julmysig söndagskväll

Satt idag på förmiddagen och kollade igenom advent- och julinläggen från tidigare på min egen blogg. Fick inspiration att baka bröd och när Carin och jag bestämde att vi skulle äta middag ihop ikväll föll vlaet på lite julmat. Vi fixade ihop Janssons, köttbullar och ägg, och tillsammans med det nybakta brödet och lite must blev en fantastiskt god söndagsmiddag. Såå gott och efterlängtat med lite julmat!
 
 
Även Marina kom hit och efter maten drack vi glögg, åt saffranskaka och pepparkakor och försökte hitta fina julsångsringsignaler (dock utan framgång...). Perfekt avslut på en söndag som förutom detta innehållit fotbollsträning, barnkalas, promenad, lek på Ekekullen och nedtagning av julsaker från vinden.
 

Bra lördag

Jag startade dagen med en PW tillsammans med Marina, skönt och välbehövligt med rörelse, frisk luft och en kickstart på dagen. Vi hade fredagsmysgäster igår och jag tyckte det var lika bra att ge sig ut och motionera innan jag fick för mig att de två vinglasen jag drack skulle kännas av. Efter promenad och frukost började vi fixa i vardagsrummet. En hylla ska skruvas upp, men innan ska det rivas tapet, spacklas och tapetsera nytt. Med lunch i magen drog sen barnen och jag upp till biblioteket för att gå på Mamma Mu-teater. Arvid tyckte det var kul, men den andre skrek mest att hon ville gå hem. Har starka misstankar om att det var Kråkan som var problemet. Nöjda med att gå därifrån hämtade vi upp mormor i Bockara för att tillsamnnas med henne åka på julmarknad i Bråbo. Eldar, tomtar, hästskjuts, markandsstånd och en massa lokaltillverkade produkter fanns att tillgå, mysigt!
 
Dans runt granen och en skumtomte att mumsa på, inte så tokigt med julmarknad!
 
 Höjdpunkten!
 
 
Lördagen avslutade vi med pizza och spel tillsammans med mormor och morfar, innan vi tog på oss raggsockor, eladade på i kaminen och parkarde oss i soffan för att kolla på "Så mycket bättre". Hoppas ni också haft en fin lördag! 
 

Adventförberedelser

Jösses, vilken härlig måndagskväll det blev! Vågade inte ge mig iväg till gymmet idag då jag fortfarande är lite hostig (blev ju bakslag förra gången, även om jag är osäker på om det berodde på träningen) och det är bäst att ta det säkra förre det osäkra. Med andra ord blev det tid över tills en massa pyssel istället. Ni som känner mig vet att jag älskar julen och nu har förberedelserna inför advent så smått påbörjats. Jag var på Ica och handlade efter maten och då fick med mig ingredienser till både saffransskorpor och egen glögg, båda är nu klara! Eller, glöggen ska ju stå några veckor och gotta till sig så den är ju inte riktigt klar, men på god väg. Dessutom var jag inne på järnaffären för att köpa en hink och hittade då en superfin adventsljusstake, men den får ni se första advent... Vi har ikväll även tagit fram förra årets tomtekläder för att se om de passar eller om vi behöver införskaffa nytt till Lucia. Kläder funkade ok och det har lekts tomteverkstad här hemma hela kvällen.
 
De var tomtemor och tomtefar och det lagades mat och slogs in julklappar så det stod härliga till!
 
 
Resultatet!
 
 
Vi lyxade till det ordentligt när det var dags för kvällsmat dessutom. Ostkaka med kesella/lite grädde, Ingrid Marie-äpple och kanel, riktigt mumsigt! Allt detta på en kväll och klockan är bara strax efter åtta. Nu är det dags för ett par tabata-intervaller med bålstyrka, det är ju ok fast man hostar lite...