Övernattning hos mormor och morfar

Igår kväll skulle jag infinna mig i Bockara för att få lite massage av Ewa. Eftersom Rikard jobbade behövde jag barnvaktshjälp och eftersom Rikard behövde sova ordentligt idag då han ska jobba inatt, stannade jag och barnen kvar i Bockara och sov över hos mormor och morfar. Mysigt!
Ewa frågade efter massagen om jag bär runt på Astrid mycket. Och om jag då har henne på vänster sida. Tydligen var mina skulderblad ganska så sneda i förhållande till varandra och muskelaturen på vänster var betydligt kraftigare. Haha! Jo, jag var ju tvungen att erkänna att hon har suttit en hel del på vänsterhöften under sina dar. Börjar verkligen bli hög tid för den lilla damen att gå själv nu... :)

Barndomsminnen

Efter att vi kollat till morotsfröna hoppade Arvid upp på sin  nya cykel för att åka till Tobbe för att kolla in hans cykel som är likadan fast större. Faktum är att Arvid ville inte alls ha den här cykeln först, utan han ville bara att vi skulle kolla på de rosa och lila cyklarna som fanns på Blocket. Men så sa jag att Tobbe har en orange Cresent och helt plötsligt gick det hur bra som helst att köpa just den här. Tur att han har förebilder med bra cykelsmak!
Efter lunch tog vi fram gatkritorna som vi inte haft möjlighet att testa innan. Detta var såklart jättekul för både Arvid och hans föräldrar. Jag föreslog att vi skulle rita en hage vilket Arvid tyckte var en bra idé. Hans insisterade på att det skulle vara siffror i rutorna och så fort hagen var klar stack och hämtade en sten, kastade den och började hoppa. Jag hade inte en aning om att han visst vad "hoppa hage" var och blev lite förvånad. Helt obegripligt vad de snappar upp och lär sig saker när en annan inte märker det!
Hur som helst framkallade detta, både cykla med stödhjul och hoppa hage, en del barndomsminnen hos mig. Jag tycker det är riktigt häftigt att Arvid har blivit så gammal att han gör en massa saker som jag själv kommer ihåg att jag gjorde när jag var liten. Man blir ju själv som barn på nytt!

Morgonen

Idag startade jag dagen med att känna mig betydligt mycket bättre än igår, nice! Så Astrid och jag gick upp kl sju, åt lite (med betoning på lite för Astrids del. Hon gillar det inte alls längre, inte med banan, blåbär eller ens medäppelmos...) havregrynsgröt och tog oss en promenad. När vi kom hem gjorde jag ett 30 minuter långt styrkepass och sen åt hela familjen frallfrukost. Efter det har vi varit effektiva som tusan. Här har tvättmaskinen satts igång och ren tvätt vikts. Astrid har badat, en lasange står i ugnen och köket har röjts undan och blivit dammsuget. Åh, vad jag gillar sådana här morgonar! Det bästa är att dagens enda inplanerade är att Rikard ska till jobbet vid 14 och vi andra ska på cirkus kl 17. Alltså kan vi nu bara göra ingenting eller vad vi vill! Rikard ska iallafall iväg till gymmet nu och jag tror kanske jag klär på ungarna och tar med dem ut i trädgården en stund. Måste ju kolla hur det går för morötterna!
Astrid fick vänligen men bestämt hoppa i plurret efter frukost...