Bovetepannkakor

Till dagens frukost lyxade vi till det ordentligt och gjorde pannkakor. Barnen åt vanliga och till mig (Rikard har jobbat natt och låg och sov) blev det bovetepannkakor. Tyvärr hade jag inget äppel hemma med tog hallon till istället och kryddade med kanel, det blev riktigt gott. Testa! 
 
 

I svampskogen

Söndag idag och inga speciella planer, så vi drog ut i svampskogen. Marina och jag trivdes hur bra som helst och hade kunnat spendera flera timmar där utan problem. Ungarna däremot var inte lika förtjusta. Efter mycket tjat och gnat brast det till slut för Arvid och han skrek med tårarna rinnandes: "JAG HATAR SKOGEN!". Begriper inte hur vi kunde få barn som inte gillar att vara ute i skog och mark. Tror minsann att vi får ta en tur i veckan igen, det här måste ju nämligen ändras på! Under kvällen satt Arvid och reflekterade över utflykten och sa då: "jag har väldigt lite tålamod, man behöver tålamod när man ska leta efter svamp...". Helt riktigt! Vi får helt enkelt komma på ett smart sätt att öva upp tålamodet lite... Haha! Hur som helst hittade vi några svampar och det räckte precis lagom till varsin knäckemacka till kvällsfikat för mig och Rikard. Ungarna ville såklart inte ha....
 
 

Kakbak och fotbollsmål

Ikväll är det en sån där kväll när man behöver undvika alla måsten och bara låta barnen få bestämma vad vi ska ägna kvällen åt. Valet föll på att baka en kaka och bygga ihop fotbollsmålet som har legat i en kartong på altanen alldeles för länge utan att blivit använt. En riktigt härlig och solig eftrmiddag/kväll blev det och både målet och kaka var mycket populärt! Och jag är glad att jag klippte gräs och dammsög igår... :)
 
"En hjärtan-tigerkaka"