Ny säng

Söndagen den 18 maj är dagen då vår 3 år och 3 månader gamla dotter ska få slippa sova i spjälsäng. Idag har hon nämligen fått en ny, riktig säng. Eller ny och ny... Hon har fått Arvids juniorsäng och Arvid har fått en vanlig 90 cm bred säng. Båda är helnöjda! Dagen till ära har de även fått nya kuddar, täcken och lakan och vi hoppas såklart att de kommer sova riktigt gott i natt. 
Arvid fick sin juniorsäng innan han fyllde två år, och kanske vi har väntat länge med Astrid. Men faktum är att hon har trivts bra i sin spjälsäng fram tills nu, hon har somnat själv varje kväll sen hon var pytteliten och det har inte varit någon som väntat på att få ta över spläjsängen som det var när Arvid bytte, och därav har det inte blivit av innan. Nu är det bara nappen som ska bort, sen finns det minsann inga bebisprylar kvar! :)
 
Astrid fick välja lakan själv, och inte helt oväntat blev ett med Hello Kitty på...
 
 

Projekt kojbygge

Rikard har sedan vi fick barn pratat om att bygga en rejäl koja i skogen. Idag blev dagen då projektet inleddes! Efter att vi rivit trappan på framsidan för att göra plats för vårt utbygge hade vi en hel del material som lämpade sig väldigt väl till just en koja. Så medan jag och Astrid varit i Oskarshamn och uträttat ett par ärenden, har Rikard, Arvid och Arvids kompis Herman snickrat och byggt på kojan. Barnen tröttnade såklart efter en stund, medan Rikard fortfarande håller på att hamra och spika där ute i skogen...
 
 
 

Sommardag

Idag vaknade vi till härligt sommarväder, så på med shorts och ut i trädgården!
Barnen har planterat blomfrö i krukor.
 
 
Och sen planterade vi lite morötter och ärtor i planteringslådan på framsidan. Nu gäller det att komma ihåg att vattna! Den uppmärksamme ser att frisören var på besök mellan planteringarna... :)
 
 
Till lunch satt vi igång grillen och grillade kycklingfilé. Till det serverades en god "potatissallad" utan potatis. Receptet hittar du längre ner. Sen eftermiddag och tidig kväll spenderade vi i Oskarshamn där vi varit på "gubbkalas" hos min bror som fyllde år förra helgen. Nu är vi hemma igen och barnen sitter bänkade framför Gladiatorerna. En fin sommardag helt enkelt!
 
 

Falsk potatissallad

4 portioner
1 stor skalad och tärnad zucchini
1/2 finhackad purjolök
30 g smör
1/2 dl majonnäs
2 dl gräddfil eller creme fraiche
1-2 msk fransk senap
1 tsk hackad kapris
salt och peppar

Fräs zucchini och purjo i smöret, salta och peppra lite, låt de mjukna något och ta upp och låt de kallna.
Blanda gräddfil eller creme fraiche med majonnäs, senap och kapris, blanda sedan ner det avsvalnade zucchinifräset.

Receptet är hämtat från 56kilo.se där man kan hitta många bra recept om man önskar äta lågkolhydratskost.