Wilmers dop

I lördags var det dags för Wilmer att döpas. Mysigt att ha en anledning att gå till kyrkan, vilket inte händer alltför ofta annars... Alla inblandade barn skötte sig exemplariskt. Arvid satt som ett ljus hela cermonin och sen åt han mängder med hallongrottor på kalaset.... Tack Sara och Johan för ett fint dop!
Själva har vi valt att inte döpa våra barn i kyrkan. Det är ett val de får göra själva när de bli äldre. Därmot hade vi en välkomstfest för Arvid när han var ett halvår och det ser vi fram emot att ha även för Astrid i sommar!

Bad

Då badbaljan till Astrid skulle hämtas på vinden förra veckan hände en lite olycka och hela baljan sprack. Därmed blev Astrids första riktiga bad här hemma uppskjutet tills ny balja införskaffats och i fredags var det dags. Hon verkar gilla det, en stund iallfall...Storebror gillar också att att bada, förutom när det är dags att tvätta håret. "Näää, dusja! nää, dusja! näääää, dusja!!!" låter det då...Idag är första dagen Rikard jobbar sen Astrid föddes och det betyder att det är första dagen jag är hemma själv med båda barnen. Än så länge har det gått fint! Båda vaknade kl 6.30, Arvid ville se på Bolibompa, Astrid ville äta. Innan 8 nångång somnade Astrid om och Arvid och jag käkade frukost. Nu sitter jag vid datorn, Arvid kollar på TV och lillasyster sover fortfarande... Får se vad vi hittar på senare. Kanske ska bada lite igen eller ta en promenad...

En vecka gammal...

...är hon redan lilla Astrid. Tänk vad tiden går fort (och det är väl varken första eller sista gången jag säger det...)! Idag har vi haft hembesök av BVC och vi fick en massa information som vi redan visste. Astrid blev även vägd och det var betydligt intressantare. Hon väger nu 3800 gram och har därmed passerat födelsevikten med 20 gram. Inte helt fel att få bekräftat att hon får i sig den mat hon ska trots att jag har haft amningsproblem. Apropå det, tusen tack snälla ni för alla tips jag fick igår! Inhandlade igår en amningsnapp och det är betydligt behagligare att amma med hjälp av den. Så vi kör med den och Purelan-salva tills såren läkt och hoppas det blir bra sen!