På´t igen!

Syrran ringde idag och frågade om jag och barnen ville komma och äta middag hos dem ikväll, och det svarade jag naturligtvis JA TACK till. Så skönt att slippa styra med middag själv! På vägen hem hann jag dessutom hämta ut ett paket på ICA innehållandes bl.a. ett par nya löpartights. 
 
 
 
 
Provade brallorna på en gång när jag kom hem och de var helt fantastiskt sköna. De kändes till och med så bra att jag blev sugen på att träna. Och som av en händelse gick jag precis då in på Lofsans facebookgrupp och hittade en hemmaträningsutmaning, helt perfekt!  Passet bestod rätt och slätt av följande:
 

50 Burpees

50 Pushups

50 Knäböj

50 Saxhopp i planka

50 Knäböjshopp

50 Knä till armbåge i planka

50 Dips

50 Utfallssteg bakåt

 

Inga konstigheter, bara svettigt... Jag gjorde det dock inte på tid, som de andra gjort. Kände att det var viktigare att orka allt och ha en hyfsad teknik passet igenom. Kul att känna lite träningsmotivation igen. Var nämligen helt död efter söndagens pass och har inte ens tänkt ordet träning sen dess... Men nu så!

Träning vecka 43

Måndag: Vila
 
Tisdag: Kettlebellcirkelträning, 20 min + Core på boll, 15 min.
 
Tror bestämt att jag måste införskaffa en ny och tyngre kettlebell! Kettlebellsvingar kräver mer än 8 kg, men jäklar vilken träning de ger. Får träningsvärk i magen efter varje gång!
 
Onsdag: Spinning, 90 min. 
 
Satt fint! Det är fantastiskt skönt att få göra sig helt slut på den där cykeln tills hjärnan inte fungerar längre och benen bara går av sig själv, gillar´t! Däremot är det inte lika skönt i de kroppsdelar jag sitter på. Har varit på spinning alldeles för sällan under hösten och därmed hinner inte mellan-benen-området vänja sig. Får helt enkelt gå oftare för att råda bot på den saken!
 
Torsdag: Vila
 
Fredag: Vila
 
Lördag: Vila
 
Söndag: Löpning och fys.träning, 65 min.
 
Under söndagens träningspass var vi fyra tjejer och två sambos som joggade upp till slingan för att där springa runt den. Vi gjorde dock ett gäng stopp för styrketräninga i tabata-intervaller (20 sek arbete, 10 sek vila x8). Övningarna vi gjorde var:
 
Utfall framåt/knäböj med hopp
Plankan med benindrag/armhävningar
Plankan med ryggradshöjning och sänkning/grodhopp
Utfall bakåt/knäböj med kick
 
 
Det gick otroligt tungt för mig idag, både tung i andningen och tung i kroppen. Orkade liksom inte. Vet inte vad det beror på, men känner mig ikväll lite öm i kroppen så det kan vara förkylning på gång igen. Hoppas dock inte! Utan att jag bara hade en dålig dag helt enkelt. De andra var lika grymma som vanligt och jobbade på riktigt bra!!
 
På väg hem igen... Vädret idag var helt optimalt för utomhusträning; sol, runt nollan och helt fantastisk luft att andas!
 
 

Sista veckan

Då har vi precis laddat om för en tredje och sista vecka utan en pappa i huset. Disk och tvätt fixade, huset iordning, barn som sover och allt förberett tills imorgon. Starten på veckan ska väl inte gå fel iallafall! Efter dagens träningspass har vi sen bara tagit det lungt, handlat, tagit en promenad, hängt med syster och kusin och gjort våfflor till middag. Jo, ibland måste man ju göra som barnen önskar. Arvid åt dessutom fyra våfflor, så uppenbarligen var det det han var mest sugen på idag.
 
Den här matgästen verkade också uppskatta middagen... :)