Fortfarande ont

Halsen har inte blivit bättre så ikväll tar jag en kopp te och läser om träning istället för att vara på gymmet...

Förskoleuppdatering

Testar en ny frisyr efter badet... Tycker Astrid såg så stor ut på den här bilden. Och det har hon också blivit! På bara en vecka har hon blivit värsta "dagisbarnet" som stortivs på förskolan och tycker det är kul att gå dit. Igår hämtade hon till och med Rikards skor och gav till honom när hon tyckte att det tog för lång tid att komma iväg. Visst gråter hon när vi lämnar henne, men de säger att det går snabbt över och sen leker hon som bara den, sjunger i samling, äter som en häst och somnar två röda sekunder. Jag har aldrig varit orolig för Astrids förskolstart, men det känns otroligt skönt att det flyter på smidigt (än så länge iallafall...).
 
 
Arvid har jag däremot haft lite mer beskymmer för. Han gillar att vara på förskolan och han leker jättebra, men han har inte velat äta och inte gå på toaletten under den första veckan. I måndags hade han dock både ätit lite mellanmål och kissat på toan, igår hade han smakat på lunchen och idag hade han till och med tagit en portion till. Så det börjar ordna upp sig! Vi (både vi och förskollärarna) har försökt att inte göra nån grej av det, utan bara låtit honom få ta den tid han behöver och det har ju tydligen funkat! 
 
Att bygga och köra tåg är en ny favoritlek här hemma!
 
Jag har det förresten väldigt bra på min förskola jag också! Men nu börjar förskolebacillerna göra sig påminda och vi snorar lite allihop här hemma just för tillfället. Därför ska jag nu krypa i säng och sen hoppas på att det onda jag känner i halsen är borta imorgon när jag vaknar...

Läsa böcker

 Astrids intresse för böcker var ganska svalt under hennes första år. Under våren upptäckte hon dock det roliga med pekböcker och de senaste månaderna har intresset ökat radikalt. Nu läser vi innan läggning varje kväll och gärna ett par gånger under dagen. Den absoluta favoritboken senaste veckorna har varit "Ingrid ska sova", men nu är det nog mer "Ingrid har plåster" som gäller. Och jag förstår att hon gillar dem, Katerina Janouch böcker om Ingrid ÄR helt fantastiska! 
 
Här läser Arvid "Massor med dinosaurier" för Astrid. De var såå söta där de låg och läste tillsammans!
 
Arvid var också väldigt förtjust i Ingrid när han var liten, men föredrar nu en liten annan typ av böcker, nämligen faktaböcker. Visst läser vi ofta "vanliga" böcker för honom, men hans intresse för dinosaurier har gjort att det har blivit en och annan faktabok lånad på biblioteket och de kommer gärna fram vid läggdags. Inte de böcker jag föredra att läsa, men vad gör man inte... Det finns ändå en serie böcker om dinosaurier som jag gillar och det är Sarah Sheppards fina och roliga böcker
 
Ett par lästips så här på onsdagskvällen.