Tiden är inne!

Då var det packat och förberett inför morgondagen och mitt livs första lopp. Det har verkligen kommit över mig under dagen att jag faktiskt ska springa imorgon, har liksom förträngt det fram tills nu. Men det är ju bara att bita ihop och köra hårt, det handlar ju bara om ca 27 minuters ren plåga och sen är det över... Hehe! Ikväll var vi bortbjudna på middag, men valde sen att avstå majbrasan och valborgsfirandet i Lanhagen. Prioriterade istället att få komma hem, få ungarna i säng och packa iordning. Sen har Ida sagt att jag måste sova ordentligt innan loppet, så det är precis vad jag tänker göra nu (och drömma om när jag passerar mållinjen)... Wish me luck!
 
Bild lånad från vaxjoloppet.nu
 
 

Träning vecka 17

Måndag: PW, 30 min.
 
Tisdag: Löpning, 4 km i 5.50-tempo.
 
Onsdag: -
 
Torsdag: Cykel, 15 km + 15 km
 
Fredag: -
 
Lördag: -
 
Söndag: Core i tabata, 20 min. + Löpning, 5 km.
 
Startade dagen med 5 övningar för att stärka bålen, alla i tabataform. När det var dags för löpning valde jag att springa en form av intervaller: 4 min jogg som uppvärmning, 4 min snabbt varvat med 2 min lugn jogg X 4, 4 min nerjogg. Kändes jättebra och jag blev pyttelite mindre nervös inför onsdagens lopp. Hade egentligen velat haft in ett distanspass också den här veckan, men har helt enkelt inte fått till det då Rikard har jobbat både kvällar och nätter och vi har fått utnyttja barnvakterna vi jobbmöten och vid bröllopet istället. Men inget att göra åt nu utan bara satsa stenhårt på onsdag och så får vi se hur långt det räcker.
 

Det blev en riktigt bra söndag!

Som sagt startade vi den här dagen utan planer, men eftersom Rikard jobbat natt behövde vi något att göra. Arvid föreslog ett besök på fiket i Berga. Det var ganska länge sen vi var där så jag tyckte det lät som ett riktigt bra förslag och vi åkte dit.
 
Banankolapaj... Mums!
 
Från Berga är det ju sen inte långt till Bockara så vi tog en sväng dit för att se vad mormor hade för sig. Hon höll på att fixa iordning altanen och vi hjälpte henne lite. Arvid passade även på att spela lite boll och Astrid tog med sig spann och spade och gick till den väldigt intilliggande lekplatsen. Det visade sig vara tipspromenad på gång i Bockara och Arvid kom med ytterligare ett förslag på aktivitet. Han och jag gick iväg medan Astrid stannade hos mormor. Mysig promenad i gamla hemtrakter och så fick vi dessutom bingo!
 
Arvid hade full koll på både den snitslade banan och alla siffror!
 
Efter lite mat hos mormor stack vi till Högsby igen för att möta upp kompisar och gå på cirkus.
 
En gäng laddade ungar starx innan föreställningen börjar.
 
Fler som gillar cirkus!
 
I pausen var det ponnyridning. Arvid var nästan först upp av alla.
 
Lillasyster ville också upp hästen!
 
En näst intill perfekt söndag helt enkelt! Avslutade nämligen alltihop med en löprunda som kändes förvånandsvärt bra. Nu är vi redo för en ny vecka!