Söndagsträning

På söndag kl 10.00 är det dags att röra på fläsket igen. Det här gången är det Frida som leder ett kombinerat löp- och styrkepass. Vi ses hemma hos mig!! 
 
Inte omöjligt att det ser ut så här på söndag, hoppas!!

Fattiga riddare och adventspynt

Det, och ett litet barn som åter igen fått för sig att hon inte vill gå och lägga sig, har den här kvällen bestått av. Arvid hade tydligen pratat om fattiga riddare hela dagen och att han absolut ville ha det till middag ikväll. Har ingen aning om vart han fått idé ifrån, då vi aldrig har gjort eller ätit detta nångång. Men eftersom han var så bestämd över saken och eftersom han och Rikard varit i affären och köpt bröd så testade vi ikväll. Ärtsoppa till huvudrätt och fattiga riddare till efterrätt. Jag blev väl sådär imponerad, men Arvid gillade dem och tyckte det var riktigt kul att han kunde laga maten i stort sett själv!
 
 
Efter avslutad middag bytte jag till julgardiner i köket och satt upp ett par julstjärnor. Inredningsinspirationen har verkligen legat på sparlåga under hela hösten, men det finns ju inget som väcker liv i pyssel- och inredningslusten som advent och jul! Nu är det bästa myspystiden på året äntligen här, jippi!!

Kursuppstart

Igår morse begav jag mig, tillsammans med fyra andra förskollärare och barnskötare från kommunen, till Kosta och uppstarten av en kurs/utbildning som ska fortgå under resterande del av läsåret. Läroplanen har ju reviderats och det här är en chans för oss att få bra koll på hur den nu ska tolkas och hur vi ska använda oss av den i vår pedagogiska verksamhet på förskolan. I den nya läroplanen ligger det ett större fokus på dokumentering och utvärdering och vi ska i och med kursen få ta del av några verktyg för att kunna utföra detta på ett tillfredställande sätt. Det kommer att handla mycket om just pedagogiskt dokumentation och allt verkar hur intressant som helst. Känns riktigt kul och inspirerande att vara tillbaka i skolbänken för en stund och förhoppningsvis kommer även barngruppen på min förskolan dra nytta av detta!
 
Inte nog med att jag har börjat en ny och spännande kurs, det hela började som sagt med två dagar på Kosta Art Hotell där vi förutom föreläsningar och gruppdiskussioner fick utnyttja spa-avdelningen och avnjuta en tre rätters middag på måndagkvällen. Dessutom hann jag med att shoppa lite, träna i gymmet, äta god hotellfrukost, slappa på hotellrummet och sova ostört en hel natt, vilket jäkla lyx säger jag bara! Inte så ofta en helt vanlig kommunanställd blir bortskämd på detta sätt...
 
 
Det mesta på hotellet var såklart gjort i glas, som t.ex. handfat och bar.